Linkki HS:n artikkeliin, jossa kyseistä tapausta käsitellään = https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006374326.html

**********************

Ilmapiiri on hyvin tulehtunut. Somekohut ja sometuomiot syntyvät helposti. Mutta jos pysähdyttäisiin oikeasti oikeasti miettimään, niin huomattaisiin, ettei puhuttu järkeviä. Ettei se ihminen, joka demonisoitiin ollut oikeasti sellainen. Että yhden ihmisen tuomitsemissessiot somessa yhden kommentin takia eivät ole millään tasolla oikeudenmukaisia. Eivätkä loogisia. Ihminen joka tuomitaan on aina monimutkaisempi hahmo, ihminen. Ei demoni. 

Nythän oli käynyt niin, että Oscar-ehdokkaat julkistettiin. Ja yhtään naista ei ollut nimettynä parhaan ohjaajan palkinnon saajaksi. Tästä tuohduttiin. 

Sitten King ilmaisi, ettei ikinä antaisi moninaisuuden huomioonottamisen periaatteen vaikuttaa taiteen arvottamiseen; taiteessa ainoastaan laatu ratkaisee. 

Nyt sitten Kingin lausuma tulkittiin niin, että hän olisi tarkoittanut, että jos teos on naisen tai ei-valkoisen tekemä, se ei voi olla laadukas. 

Tämä ei selkeästikään ole Kingin näkökulma maailmaan. Miksi ei yritetty näkemään kommenttia suopeasti ja parhain päin? Miksi se tulkittiin väärin? Mitä väärintulkitsijat miettivät sydämensä salassa näitä mielipiteitä muodostaessaan ja kommentteja kirjoittaessaan? Uskoivatko he oikeasti itsekään "tuomioihinsa"? Mutta kun ilmapiiri on hyvin tulehtunut. Ja kun siis julkistetaan ne Oscar-ehdokkaat ja kun siellä ei ollut nyt naisia, niin se someraivopiikki oli taas päällä. Tämä on surullisen dogmaattista.

Entäs sitten tilanne, jossa joku ottaisi osaa "keskusteluun" twiittaamalla tukevansa naisia/vähemmistöjä ja sitten sitä peukutetaan. Ovatko nämä ihmiset sydämensä salassa todella messissä tässä suvaitsevaisuudessa? Ainakaan kaikki. Vai haluavatko pelata jotain peliä, nostaa omaa statusta. Mielistelevästi, teennäisesti, valehdellen. Valehdella itselleen ja muille. 

Ja King on nyt paha paha ihminen, kun hän kirjoitti kommentin joka (väärinymmärrettynä) loukkaa joidenkin ainoita oikeita ajatuksia? Onkohan netissä nyt twiittejä joissa joku hylkää tämän takia koko Kingin tuotannon tai muuta vastaavaa? 

Taas tulee mieleen Tocqueville-efekti. Mitä lähemmäs on päädytty täydellistä tasa-arvoa, sitä äärimmäiseksi muuttuvat tasa-arvon loukkausten herättämät reaktiot. Äärimmillään: Väärä intonaatio tai liian hidas vastaaminen "sensitiiviseen aiheeseen" aiheuttaa somevihapiikin.