Talitintti ei kerää säästöjä, se vain kuolee. Vanha lintu ei enää ole yhtä hyvässä iskussa eikä löydä enää yhtä paljon ruokaa kuin nuorena ja vetreänä. Siispä se heikentyy, alkaa saada vähemmän jälkeläisiä ja lopulta päättää päivänsä.

Ihmiset sen sijaan ovat jo ammoin ajatelleet, että vanhana ei enää jaksa heilua, siispä pitää säästää jotain vanhuuden varalle. 
Kerättiin hopeakolikoita patjan alle, koska tiedettiin ettei voida loputtomasti jaksaa. Lapset olivat eläke.

Sitten tulivat kansallisvaltiot ja hyvinvointivaltion idea (mitä tarkoittaakaan) ja valtio alkoi maksaa eläkettä kansalaisille. Toisaalta tämä raha tuli kansalaisten omasta työstä. Ihminen saa takaisin veroina maksamaansa rahaa. Nyt ihmiset ovat ainakin Suomessa niin vahvasti samaistaneet tämän valtio on ystäväsi ja huolehtii sinusta -asenteen, että monilla ei käsittääkseni edes ole mitään muita eläkesäästöjä. 

Mutta nyt tulee varsinainen pointti. Miksi seuraavan kymmenen vuoden aikana eläköityvät massat saavat eläkettä valtiolta ollenkaan. Heillähän on talot ja autot ja kaikenlaista muuta omaisuutta? Eläkkeen saaminen tämän kaiken päälle rikkoo historiallista eläkkeen ideaa vastaan. Eli että jos on niitä hopeakolikoita jemmassa niin miksi valtion pitäisi myös maksaa?

On olemassa käsite "tarveharkintainen". Se tarkoittaa että valtion jakamaa tulonsiirtoa ei saa automaattisesti, vaan valtio pohtii onko ihminen oikeutettu siihen. Miksei työeläkkeestä tehdä tarveharkintaista?

Ideani on siis se, että eläköityvät ihmiset voisivat saada eläkettä vasta sitten kun he ovat myyneet kaiken elämänsä aikana kerryttämän omaisuuden pois. 

Ymmärrän että tämä voisi herättää vastareaktion (jos joku edes lukisi tätä blogia). Että eikö ole epäoikeudenmukaista. Nuo ihmiset ovat työllään ansainneet eläkkeensä. Mutta heitän tähän että miksi, koska loppujen lopuksi he olivat sukupolvi joka kaappasi salaa vallan Suomessa, loi itselleen paremman elämän joka millään sukupolvella koskaan on ollut ja jakoi rahat itselleen. Tämä sukupolvi on jo jakanut Suomen valtion lainsäädäntöä manipuloimalla itselleen niin paljon etuuksia, että eläkkeet siihen päälle ovat jo liikaa. 

SDP = BMW; yleinen tiivistys millaista nykyään on. Entinen työväenpuolue on menettänyt juurensa eikä kukaan tiedä mikä se on. Se alkaa kannattaa perintöveron alennusta, koska tajuaa että nyt sitä rahaa olisi tulossa senkin kannattajakunnalle. 60-luvulla vallankaapannut sukupolvi on eläköitymässä ja kuolemassa. Ja he ovat jo saaneet tarpeeksi.

Nuorison on aika tehdä oma vallankaappaus. Äänestämme nuoret vaaleissa eduskuntaan. Haltuunotamme työeläkkeet ja luomme niiden avulla itsellemme 4-päiväisen työviikon. Jos näin ei tehdä on 70-luvulta eteenpäin syntyneiden sukupolvi ensimmäinen porukka Suomen historiassa jonka elintaso on alhaisempi kuin omien vanhempien.