Antakee ruekee. 


Tämän kirjan idea on tämä. Yliluonnolliset entiteetit ovat antaneet ruokaa ihmisille maailman sivu. Miten näitä ruokatarjoomuksia voidaan nyt luokitella/lajitella ja mistä ilmiössä on kysymys.

Cutchin yrittää olla kohtelias. Ottaa kaiken aikaa huomioon, että jotkut uskovat fyysiseen sasquatchiin, jotkut mentaaliseen ja jotkut interdimensionaaliseen.

Jonkinlainen surkuhupaisa amatöörimäisyys tulee läpi kohdissa jossa Cutchin pohtii pitkällisesti onko tabletti nestettä jos se liuotetaan nesteeseen. Että meneekö tämä hänen lukuunsa nesteet vai lukuun pillerit. 

Kirjoittaja itse katsoo yliluonnollisten olentojen ruokatarjoomusten olevan piirteiltään niin yhteneväisiä eri kulttuureissa, että ilmiön taustalla pitää olla objektiivinen ydin.

Toinen vaihtoehto olisi ihmislajin sisäiset samanlaiset kytkennät, jotka johtaneet samanlaiseen kertomusperinteeseen. Onhan tulvamyyttejäkin kaikkialla, vaikka mitään suurta tuhotulvaa ei ole ollut. Monissa aikuisuusinititaatio-riiteissä lapset/nuoret on värjätty ruumiiden näköisiksi. Symboloi lapsuuden kuolemaa. Tämäkin keksitty itsenäisesti eri ihmiskunnan kulttuureissa. 

Mutta ehkä tämä olisi Cutchinin mielestä liian tylsää? Hän sanoo lopuksi, että Simonsonin pannukakut huojentavat meitä, ettemme ole tuhlaamassa aikaamme psykologiseen ilmiöön. Miksi siis tuhlaamassa?

Eagle Riverin ufotapaus ja kanafarmari Simonsonin saamat pannukakut ovat ufotarinoiden klassikko. Cutchinin kirja kutsuu saatua ruokaa pannukakuiksi, ja että niitä oli neljä. Hän myös kertoo keille ihmisille ne jaettiin. Kuitenkin Jacques Valléen Passport to Magonia kutsuu Simonsonille jaettua ruokaa kekseiksi (cookies) ja sanoo niitä olleen kolme. On se nyt jumalauta, että tähän asiaan ei saada selvyyttä!

Maailmankaikkeus syntyi 13,82 miljardia vuotta sitten alkuräjähdystapahtumassa. Aluksi oli kvarkkimössöä, mutta hyvin pian alun jälkeen tapahtui nukleosynteesi ja olemassaoleviksi tulivat tuntemamme atomit. Vety on yleisin alkuaine. Vety muodosti tähtiä. Tähdet räjähtivät elinkaarensa lopussa ja tuottivat raskaampiakin alkuaineita. Lopulta saattoi syntyä kiviplaneettoja kuten Maa.

"When Adam delved and Eve span, who was then the gentleman" on kysymys, jonka säätyjärjestelmän vastustajat aikoinaan esittävät. Gentleman eli ruumiillista työtä tekemätön aatelinen ei kuulunut alkuperäiseen luomisjärjestykseen. Samaan henkeen voisi kysyä, että silloin kun oli vasta pelkästään vetyatomeita alkumaailmankaikkeudessa, kenelle isojalka toi sapuskaa? Ei kenellekään. Kenelle keijut tuovat keksejä Venuksessa? Eivät kenellekään. Mutta Maassa paranormaalit olennot tuovat tuotteita ihmiskunnalle. Vai tuovatko sittenkään? Miten täysin materiaalisesta alusta olisi voinut syntyä tällaisia yliluonnollisia ainakin jollain tasolla materian ulkopuolisia olentoja?

Ainut selitys jonka pystyn hyväksymään on se, että jotenkin jollain tavalla jota emme vielä ymmärrä, on ihmiskunnan (ja ehkä muidenkin eläimien) tietoisuus jotain niin ihmeellistä, että se murtaa materian rajan. Ja ihmisten tietoisuus on luonut "maailmansielun", jonkinlaisen sammion josta syntyy ja kumpuaa yliluonnollisia fyysisestikin maailman kanssa toimivia olentoja. Ja siksi nämä kokemukset kautta aikojen.