Kannattaa jakaa ravinto neljään aspektiin: 

a) nutritionaalinen
b) kulinaarinen
c) esteettinen
d) strukturaalinen

Lohduttaudu: vaikka aspektit b-d eivät aktualisoituisi ravinnonvalmistusprosessissasi, ovat valmistamasi ruuat silti aina väistämättä aspektin a täyttäviä. Saat niistä energiaa. Ja olet oppinut jotain. 

Aspekti a kuvaa pelkkää ravintoarvoa.

Aspekti b kuvaa makua. 

Aspekti c kuvaa ulkonäköä. On olemassa sanonta: kannattaa syödä värikästä ruokaa. Sanonta viittaa terveellisyyteen, mutta aspekti c ei viittaa tähän (kts. jälkikirjoitus). Ruuan ulkonainen muoto on yllättävän tärkeä kokonaiselämyksen kannalta. Mieti tätä 15 minuuttia. Keskiajalla saatettiin uskoa ihmisen pahuuden näkyvän syylinä kasvoissa. 

Aspekti d kuvaa suutuntumaa (al dente, mehevyys, kirjaimellinen suussasulavuus jne.) sekä ruuan fyysistä kompositiota (eroten kuitenkin selvästi aspektista c). Ajattele hampurilaista. Koko kompositio dekonstruoidaan täysin ja tämä ruoka tarjoillaan. Sanottaisiin hänen syötyään: "Siinä kaikki hampurilaisen komponentit, huomasitko?" Hämmentäisi häntä. Ei tuntunut yhtään samalta. Mieti tätä 30 minuuttia.

 


Jk.

Tämä järjestelmä ei sisällä ravinnon terveellisyyttä kuvaavaa aspektia, koska kys. aspektiin keskittyminen vie ihmisen pois kuolemasta, ja se jos mikä ei ole terveellistä. Ei ihminen elä ikuisesti jos hän syö salaattia. Salaatti vain (tilastollisesti) hidastaa kuolemisprosessia hieman enemmän kuin naudanlihapihvi. Tunne itsesi: et saa ikuista elämää ruuasta. 

Toivon että onnistut.