Nämä ovat tapahtuneet vuosien 2006-2009 aikana, luulisin.

I
Auton ajaessa Humalistonkatua toinen matkustaja vienosti pyytää laulavaa pariskuntaa olemaan hiljempaa. Tästä seuraa Patterinhakaan asti kestänyt verbaalisväkivaltainen sessio, jossa laulavan pariskunnan mies huutaa ja mesoaa hiljaisuudenpyytäjälle. 

En muista mitä kaikkea hän sanoi, mutta yleisesti haukkuu ja uhkailee tätä. Kertoo olleensa linnassa ja pahoinpidelleensä ihmisiä vähemmästkin. Jossain vaiheessa hiljaisuutta pyytänyt mainitsee, ettei hänellä ole vaimoa. Juopunut mies huutaa ettei tietenkään tollasella olekaan. Toinen yrittää jo pyytää anteeksi, että halusi sitä rauhaa jonka halusi ja että hän on vain menossa äitiään kattomaan. Että älkää enää. Kun mies jää pois Patterinhaassa toinen huutaa hänen peräänsä vielä "pistävänsä kuontalon muistiin, että sitten kun seuraavaksi tavataan alkaa paukkumaan". 

II
Viikonloppuiltana menossa kotiin Pansioon. Eteeni istuu Eerikinkadun pysäkiltä Marilynin kohdalta keski-ikäinen humalassa oleva kantasuomalainen mies. Hän vaikuttaa olemuksellisesti juttuseuraa skannaavalta ja etsivältä ja muistan erikseen ajatelleeni että älä vittu nyt ala mulle puhua.

No alkaapa toki. Juttu menee siihen, heti, että täälläpä on paljon näitä eikö vaan, näissä busseissa jotka tonne kulkee. Tajuan välittömästi hänen tarkoittavan maahanmuuttajia vaikkei sano sitä heti täysin suoraan. Hän kertoo että ne vaanivat, ne odottavat jonkun jäävän yksin pysäkillä pois ja sitten nekin jää, sitten ne ryöstää ja hakkaa. Muutakin hän puhuu maahanmuuttajista. Sanon vain että "niin". Minulla on mielestäni taito saada itselleni epämiellyttävä/laaduton keskustelu loppumaan sanomalla "niin" tietynlaisella äänenpainolla tarpeeksi monta kertaa. On esimerkiksi ihmisiä, jotka ovat soitelleet tuttavilleni lukuisia todella pitkiä puheluita, joita he eivät olisi halunneet vastaanottaa, mutta eivät ole kehdanneet heittää luuria korvaan, tahi suorasanaisesti sanoa, että ei kiinnosta tällaiset jutut. Minulle kun tuon kaltaiset henkilöt ovat soittaneet niin niin-osaamisellani olen saanut aikaan, etteivät juuri koskaan soita toiste.

Mutta tämä mies sanoo huomatessaan etten vastaa monisanaisesti näkevänsä minun jo luovuttaneen. En halua tai uskalla ottaa kantaa. Annan vain tilanteen olla, maahanmuuttajien olla, annan niiden tehdä mitä vaan. Jossain vaiheessa mies mainitsee hänellä olevan 9-millisen pistoolin ja Bandidosin päällikön numeron pikavalinnassa. Pistooli ei tosin mukana, mutta joskus hän vielä sen mukaankin ottaa. Ja sitten... ehkä jotain. 

Tässä vaiheessa mietin, että haluaisin sanoa jos uskaltaisin, että lopeta tuo velliperseily siitä miten on 9-millinen muttei mukana ja vois ehkä olla. Vittu ota mukaan ja ammu! Ja lopeta myös toi ämmäily Bandidos-pikanäppäimen olemassaolosta JA PAINA SITÄ VITUN NAPPULAA. Soita setä sinne! Ja lisäksi haluaisin vielä sanoa, että minusta Bandidoslaiset ovat mopopoikia. Ylipäätään mikä vitun logiikka on siinä, että "salaseura" luodaan kulkuneuvopohjaisesti. Ei sellaisiakaan jengejä ole, jossa kaikilla on Ford Fiesta. Näitä mietin, mutta sanoinko, en. 

Oli myös hieno finaali. Linja oli tälläkertaa 32 joka menee Artukaisten kautta, ja siinä mies jää pois. Ennen ulosastumistaan tekee keskilattialla asennon, natsitervehdyksen ja huutaa helevetin kovalla äänellä "Sieg Heil!". Mainitsikin olevansa entinen kapiainen, että kyllä ääntä riitti. 

III
Autoon Humalistonkadulta tuleva mies huutelee ja katselee maksaessaan, että onko se kaveri nyt löytänyt samaan autoon kuten piti. No löytyypä. "Siellä se lerppahattu saatana kuikoilee, heh heh." Selkeästi nämä miehet ovat tavanneet toisensa baarissa. Ja nyt tämä ensinäkemäni on viemässä lerppahattua kotiinsa. Ollaan ihan parhaita kavereita nyt, on tehty vaikutus toisiinsa baarissa, jaettu ehkä jotain syvää elämäntarinaa. Noste, merkitys ja pyhyys hetkeksi arjessa vahvasti läsnä. Mieti Homeroksen "kestiystävyyttä".

Kotiinsa vievä mainostaa miten hänellä "vesi tulee asuntoon sisään ja ulos". Tätä hän monta kertaa toistaa. Ehkä hän oli baarissa kuullut lerppahatulta tämän olevan semiasunnoton suorastaan. Ja halusi jeesata tätä ja viedä kotiinsa ja tarjota peseytymismahdollisuuden. En tiedä. Eräässä vaiheessa asuntoesittelyä mies kuitenkin sanoo: "Mutta jos otat ja varastat ihan mitä tahansa mun kamojani vittu mä tapan sut! Eiks niin, vittu mä tapan sut!" Lerppahattu myöntäväisenä nyökyttelee että totta kai on näin, enkä mää mitään varasta. 

Tämä oli esinäytös, jonka finaali olisi voinut päätyä Alibiin.