!!! Juonipaljastuksia !!!

 

Luin n. 15 vuotta sitten ja pidin älyttömästi silloin. Tuolloin en ollut Juoppiksia lukenut, enkä tiennyt kuka Kristian on. 

Tässä kirjassa Kristian tapaa Juoppiksen Juhan ensimmäistä kertaa. Kristian on ihastunut tyttöön nimeltä Piko. Hän ja Juha lähtevät yhdessä Pikon kotiin, josta vanhemmat ovat poissa. Juha on yhdynnässä Pikon kanssa ilman kondomia, koska tämä on kertonut syövänsä e-pillereitä. Kristian ei ole tästä yhdynnästä tietoinen, joten antaessaan Pikolle suuseksiä hän tietämättään nielee isot määrät Juhan spermaa. Kyseinen kohtaus on hyvä esimerkki kirjan tyylilajista ja tapahtumista. 

Kaikissa näissä kolmessa kirjassa (tai ainakin kahdessa viimeisessä, en ole varma oliko ykkösessä) toistuu kohtaus, jossa joku aikuinen yllättää teinit harrastamasta seksiä. Kyseinen kohtaus esiintyy kirjoissa lähemmäs 10 kertaa. Teinit yllättävä taho on yleensä jomman kumman teinin vanhempi. 

Jos tällainen toisteisuus esiintyisi indonesian kielellä fiksi sastra -nimellä tunnetussa kirjallisuusgenressä, sitä saatettaisiin pitää kirjailijan "absurdistisen tautologisena kannanottona" tai "teeman loputtomana ja kiehtovana minimalistisena variointina" tai "ikuisen paluun opin arkirealismiin sidottuna sovelluksena". Kuitenkin fiksi sastra -genren ulkopuolisessa kirjallisuudessa on tapana ajatella ko. tyylikeinon olevan negatiiviseksi miellettyä toisteisuutta.