Meni kauan.
Vitun heksametri.
Koko ajan katkesi ajatus.

Idea tämä:
Homeroksen spin-off.
Aeneas on tämän tyypin nimi, mutta Aeneis on tämän häntä käsittelevän kirjan nimi.
Hän on troijalainen.
Kuvataan Troijan puuhevosen käyttö - ja huom! -  tätä ei kuvata Homeroksella.
Aeneas pakenee kantaen reppuselässä isäukkoaan ja pitäen kädestä poikaansa. 
Kuuluisa kuva.
Jostain syystä Aeneas kadottaa vaimonsa ja ilmeisesti tämä raiskataan ja tapetaan.
Tämä on Vergiliuksen keino mahdollistaa Aeneaksen uusi avioliitto Italiassa.

Sitten A. ja miehistö ja naisisto seilaa Välimerellä. Tapahtuu varmaan juttuja joita en nyt muista. Eräs tunnettuna ja tärkeänä pidetty Aeneiksen osuus on A:n rakkaussuhde (?) Didoon, joka on foinikialainen aristokraatti. Oikeastaan kai Karthagon kuningatar. Hänen nimensä oli mahdollisesti Elisa foinikian kielellä, jos muistan oikein. Foinikia on erittäin läheinen sukukieli heprealle. Dido tekee itsemurhan jostain syistä joita en muista, kun A. hylkää hänet. Ehkä jumalat ja jumalattaret kusettivat häntä tekemään itsemurhan?

A. käy manalassa moikkaamassa isäänsä. 

A. saapuu Italiaan. Tässä vaiheessa 6 lukua/laulua takana. Kaikki näyttää alkavan hyvin, ja A. saa hyvän naisen morsiamekseen, mutta ilmeisesti tämän naisen ex-sulhanen on ko. naisen äidin ei-platonisenkin rakkauden kohde tjsp. ja siten/siksi tämä ei hyväksy avioliittoa A:n kanssa. Sitten ainakin jumalat/jumalattaret kusevat kaikkien muroihin, ja loppujen lopuksi seuraavat kuusi kirjaa tapetaan puolin ja toisin. 

Saatanan tönkköä ja myötähäpeää aiheuttavan pölhö-maskuliinis-patrioottista koko setti. Pitäisi nähdä sen ajan silmin, mutta mitä jos ei jaksa. 

En osaa sanoa enää mitään muuta. Hyvä että tuli luettua, voi ruksia pois jostain listalta. Kuitenkin minäkin kuolen pian, eikä haudassa ole mitään väliä sillä, mitä eläessään luki eli mitä ei. 

Ai niin! Se on kiehtovaa, että Kikka on nykyään nosteessa. Pyritään tiedostamaan, että Kikka oli yhtä aito artisti kuin vaikka Irwin Goodman, vaikka häntä ei pidetty samalla tavalla tärkeänä, koska hän oli vain nainen. Häntä dissattiin tuon ajan haastatteluissakin. Myös Nylon Beat on nosteessa. Eri asiat ovat nosteessa. Miten eri tavoin ja painotuksin on Raamattu, Yhdysvaltojen perustuslaki tahi Tuntematon sotilas luettu ja koettu sukupolvien saatossa. Aeneiksessa hienoin luku oli minusta Troijan tuho -luku l. luku kaksi. Mutta ilmeisesti aikalaislukioille viimeisten 6 luvun taistelut tärkeimpiä, koska niillä oli yhteys silloisen Rooman alkuvaiheisiin. 

Vale Amen Vittu.