!!! Juonipaljastuksia !!!

 

Kuten nimikin kertoo, Kristian valisee siviilipalveluksen armeijan sijaan. Tämä sen takia, koska hän kuvitteli Ilmestyskirja Nyt elokuvan kuvaavan Suomen armeijan tapahtumia. Isä Otto ei hyväksy tätä millään tasolla, vaan ilmaisee ettei hänellä täten ole enää poikaa. Tästä Kristian vain ilostuu ja alkaa puhua Otosta tämän etunimeä käyttäen, mainiten tämän aiemmin olleen hänen isänsä. 

Kristian menee töihin ravintolaan. Täällä hän tapaa 25-vuotiaan nuoren naiskokin, jonka kanssa harrastaa useaan kertaan seksiä tämän Torkkelinmäessä sijaitsevassa pienessä asunnossa, sekä myös ainakin kerran keittiön yhteydessä olevissa pukutiloissa. Kristianin ensimmäisessä kirjassa Amerikkaan vaihto-oppilaaksi lähtenyt tyttöystävä Memmu palaa, mutta on lihonut 30 kiloa. Tapahtuu kuitenkin niin, että Kristian samanaikaisesti harrastaa seksiä sekä Pikon, Memmun että tämän 25-vuotiaan kokin kanssa. Myöhemmin kuitenkin mainitut kolme naista alkavat harjoittaa seksiä puhtaasti keskenään, eivätkä he enää kaipaa eivätkä ehkä haluakaan Kristiania mukaan suorittamaan kenenkään heistä kehoon penetratiivista yhdyntää aidolla peniksellä. 

Siviilipalveluspaikkana on Santahaminan varuskunnan päiväkoti. Tästä saadaan kaikenlaisia tilanteita, koska siviilipalvelusmies varuskunnassa hoitamassa kapiaisten lapsia on toki luonteeltaan ristiriitainen kuvio. 

Kirjan lopussa kapiaiset yrittävät kostaa Kristianille mahdollisesti vapaudenriiston rikosnimikkeeksi menevällä teolla, jossa he pakottavat Kristianin roudaamaan heidän kamppeitaan ympäri Santahaminan saarta. Kristian kuitenkin lopulta kostaa ampumalla näiden kahden kapiaisen teltan seulaksi konekiväärillä. Tähän kirja päättyy ja neljättä ei ole kirjoitettu. 

Kristian on naiivi ja viaton hahmo, joka kuitenkaan ei voi joutua toisten alistamaksi, vaan joka puolustaa itseään. Hänen seksielämänsä on myös erittäin vilkasta. Osittain kirjan kuvausten perusteella sen takia, että naisiin vetoaa hänen aitoutensa, äärimmäinen tunteellisuuteensa ja suoranainen outoutensa.