Onnistuu olemaan aivan kuin ne vanhat pelit. Paljonhan on nykyään tällaista retroilua ja menneen kaipuuta ja sillä rahastusta. Mutta tässä sitä kaikkea vanhaa käytetään hyväksi juuri oikein. Vähän modernisoidaankin. Ja ollaan metatasolla moneen otteeseen. 

TP tosiaan muistuttaa grafiikaltaan ja käyttöliittymältään vanhoja seikkailupelejä. Pikseligrafiikka toimii edelleen. Jostain syystä ei vanhennu. Red Dead Redemption 2 näyttää vanhalta ja surkuhupaisalta 2034. TP ei varmaan silloinkaan. 

Olin ihan myyty tästä. Hieno käsikirjoitus. Paljon ovelia ihailtavia oivalluksia passleissa ja juonenkuljetuksessa. Aidosti pelottava ja häiritsevä tunnelma, vaikkei kauhupeli ollutkaan. 

En kokenut yhtään sellaista nuoruudesta tuttua seikkailupelijumittumista. Kaikki pelikerrat veivät eteenpäin. Aikoinaan 90-luvulla Lucasartsin pelit olivat joskus jumissa kuukausikaupalla. Osasyynä se, että englannin opiskelu aloitettu vasta yläasteella, eli noita pelatessa vasta pari vuotta pohjalla. Silti Monkey Islandkin päästiin läpi, vaikka siinä ainakin miekkataisteluosio vaati aika paljon kielenymmärrystä. (Tai ehkä ei, kunhan vain oppi mikä valitaan missäkin kohdassa.)

TP: Todella kaunis kokemus. En voisi käsittää miten kukaan, joka noista vanhoista seikkailuista joskus on nauttinut, ei nauttisi tästä.