Tässä kirjassa kerrotaan ihmisistä, jotka kokeneet kohtaamisen Mothman-olion kanssa. Tyypillinen tapaus: ajellaan autolla tiellä. Nähdään hahmo. Paljon isompi kuin normaali ihminen. Hahmo levittää siivet ja nousee ilmaan helikopterimaisesti. Ei räpytellen. Yleensä ei havaita hahmolla päätä. Silmät punaiset tai oranssit. Oranssi on kaaoksen väri Elric Melnibonén maailmassa. Punaiset silmät yleisiä hirviötarinoissa ympäri maailman.

Lukemani painoksen kansikuva on sikäli siis vääränlainen, koska hahmolla näkyy siinä selkeästi pää. 

(https://www.amazon.com/Mothman-Prophecies-True-Story/dp/0765334984/ref=sr_1_1?dchild=1&keywords=mothman+prophecies+keel&qid=1633450894&s=books&sr=1-1)

Kaikki tapahtuu 1960-luvun lopulla paikkakunnalla nimeltä Point Pleasant, Länsi-Virginian osavaltiossa. Asukkaita muutama tuhat.

Mutta on siellä muutakin kuin Mothman, koska enemmän siellä on ufo-havaintoja. Ja miehiä mustissa, termi jonka Keel ilmeisesti kehitti. 

Kirjan suuri ansio ja erikoisuus on vastaansanomaton eteenpäin vyöryminen ilman selkeää kronologiaa, mutta silti että kaiken aikaa kaikessa tuntuisi olevan jokin logiikka, vaikkei ymmärrä mikä se mahtaa olla. Kirja pomppii edestakaisin ajassa muutaman vuoden sisällä, ja kuvaa lukuisia ufo- ja Mothman -kokemuksia alueella. 

Loppujen lopuksi Keel itse on jatkuvien outouksien kohteena. Hänen puhelinlaskunsa on suuri vaikkei hän soita kenellekään. Hänellä on kaveri puhelinvahtina kotonaan. Jotkut ihmiset soittavat hänelle ja hän vastaa, vaikkei kaveri ole näitä puheluita vastaanottanut. Hän kokeilee soittaa omaan numeroonsa vaihtaen viimeisen numeron. Joku joka väittää olevansa John Keel vastaa. Joku soittaa muille ja matkii hänen ääntään. Keelin ystävillä on ystäviä, jotka ovat toisesta ulottuvuudesta. Tai jotain. Kaikkialla kaiken aikaa tapahtuu erikoisia asioita. Ehkä Keel oli itse vain sekaisin? Ehkä hän halusi uskoa? Ehkä hänellä on fantasiaan taipuvainen persoonallisuus. 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Fantasiaan_taipuvainen_persoonallisuus

 

Men in Black -hahmojen jatkuva esiintyminen. Oudot pukineet, oudot puheet. Kyselevät turhia asioita jotka luulisi ihmisten tietävän. Toistuvia piirteitä paksupohjaiset kengät, omituinen puheennuotti (kuin vierasmaalainen puhuisi, tai kuin puhe olisi nauhoitetta). Yleinen viesti oli jättää tonkimatta ja kirjoittamatta ufo-asioista. 

Keitä nämä henkilöt ovat? Vain tavallisia ihmisiä, koska maailmaan nyt mahtuu kaikenlaista? Paranormaalin tutkijat usein sortuvat tähän, että vaikka uskovat vaikka mihin, päättävät pitää ihmisiä niin sovinnaisina etteivät he voisi tehdä mitään outoa. Esimerkkinä tästä myös teos Beyond the Seventh Gate: Exploring Toad Road, The Seven Gates of Hell, and Other Strangeness in York, Lancaster, and Adams Counties, jossa kirjoittaja Renner näki oudon miehen oudossa metsässä, ja ihmetteli suuresti miksi mies oli siellä ja oliko tämä edes ihminen. Mutta Renner oli itsekin siellä koska metsässä oli jotain outoa, tai näin väitettiin. 

Eräässä talossa Keeliä oltiin haulikon kanssa vastassa. Syy selvisi myöhemmin: joku oli soittanut ennen hänen tuloaan ja kuvaillut hänet asukkaalle. Mutta Keel päätti mennä taloon hetken mielijohteesta. Mistä siis soittaja tiesi. Oltiin lisäksi lankapuhelinajassa. 

Mary Hyre, tolkun ihminen, Keelin ystävä Point Pleasantessa. Paikallisen lehden toimittaja. Näkee unen jossa Ohio-joessa uiskentelee joulupaketteja ja hukkuvia. 

Ja lopussahan käykin näin. Joulukuun 15. 1967 Silver Bridge sortuu ja 46 ihmistä kuolee. Olivatko kaikki näköolennot olleet varottamassa tästä. Onko kyseessä ihmisten ennakkoaavistus ja siihen liittyvät hallusinaatiot. Ovatko olennot epätotta, mutta ennakkotietäminen totta. 

Hietakurki! 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Hietakurki

Säähavaintopallo!
https://fi.wikipedia.org/wiki/S%C3%A4%C3%A4pallo

Ehkä nuo selittävät olentoja. Hietakurjella näyttäisi olevan punaiset silmät ja siipienväli on suuri.

Tällaisia kirjoja kuin lukee tulee kuitenkin mieleen myös tämä. Mistä kaikki nämä havainnot tulevat ja kumpuavat? Jos niitä on näin paljon ja ihmiset todella kokevat nähneensä mitä sanovat nähneensä, niin onko tässä taustalla jotain todellista.