!!! Juonipaljastuksia !!!

 

Kristian-kirjat ovat Juoppohullun päiväkirjojen oheistarinoita, spin-offeja. 

Kirjan alussa Kristian haluaa ryhtyä joulupukiksi ja häntä kärrätään psykologisiin tutkimuksiin. Kirja sisältää myös pitkän jakson Kristianin ja tämän isän ja äidin Espanjan lomasta. Siinä mielessä tämä muistuttaa erästä Juoppista, jossa samanlainen pitkä jakso. 

Kristianin isä Otto Pesonen on voimakkaasti piirretty hahmo, jolla on monia negatiivisia ja äärimmäisiä piirteitä. 

Äiti Hertta Pesonen pitää oikeastaan perhettä koossa, voimakas matriarkka. 

Luin kaikki kolme Kristian-kirjaa nopeasti peräjälkeen, joten en muista tarkalleen mitä tapahtui missäkin. 

Mutta eräässä niistä kertoja totesi Otto Pesoselle Hertan ja Kristianin olevan koko maailma, mutta hän ei vain osannut tätä näyttää. Ennemminkin hän eräällä tavalla terrorisoi perhettään. Tosin ei fyysisen väkivallan keinoin. Ja verbaalisessakin hävisi Hertalle ja myöhemmin myös Kristianille. 

Tämä väite oli mielestäni paitsi hellyyttävä myös helvetin surullinen. Tuli mieleen Täällä Pohjantähden allassa oleva kohtaus, jossa vaimoaan koko pitkän avioliiton ajan dissannut henkilö pyytää kaikkea anteeksi kuolinvuoteella. Siinäkin tuli sellainen olo, että tämäkin olisi voitu selvittää jo aiemmin, ja elää sitten onnellisempaa elämää yhdessä. 

Kirjassa on jatkuvasti seksuaalisia kohtauksia, lisäksi kirjan tilanteet viedään usein äärimmäisyyksiin. Koko ajan tapahtuu jotain. Kuitenkin tämä kirja tuntui melko repaleiselta, eikä hyvältä selkeältä kokonaisuudelta. Vertautuu tässä mielessä Juoppiksen Tolppa-apinaan. 

Kirjan lopussa Kristianilla on ensimmäinen tyttöystävä Memmu, joka kuitenkin muuttaa vuodeksi Amerikkaan vaihto-oppilaaksi.